Компании

все компании

"Агротрейд" експортував 500 тис. тонн зерна

27 січня 2023 року, 21:46
Агрохолдинг "Агротрейд" 2022 року експортував близько 500 тис. тонн зерна, зокрема 343,8 тис. тонн власного врожаю, 147 тис. тонн сільгосппродукції від сторонніх виробників і 5,4 тис. тонн органічної продукції.

Як повідомляється на Facebook-сторінці аграрної групи, найбільше вона експортувала пшениці та кукурудзи, також за кордон постачалися жито, сорго, соя, ріпак і ячмінь.

"Агротрейд" зазначив, що торік через російську агресію був змушений шукати нові шляхи експорту, переправляючи зерно залізничним транспортом до Європи в обхід заблокованих українських морпортів. Однак, у другій половині 2022 року більша частина агропродукції постачалася через порти Великої Одеси в рамках "зернових угод".

"Експорт триває, хоча зерновий коридор працює дуже повільно. За добу обслуговується до дев'яти суден. Експорт уповільнений через недостатню кількість інспекцій. Тобто вивезення зерна могло б бути більш інтенсивним, якби пароплави могли частіше заходити в термінали. З огляду на всі труднощі, з якими зіткнулися експортери цього року, ми задоволені результатами нашої роботи", - цитує "Агротрейд" свого директора департаменту зовнішньоекономічної діяльності Андрія Бута.

Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) 2014 року було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році "Агротрейд" вивела на ринок власну марку Agroseeds.

Засновник і генеральний директор "Агротрейд" - Всеволод Кожем'яко.




Просмотров: 284
Другие новости