Компании

все компании

"Укртрансгаз" планує виконати капремонт 10 свердловин на одному з ПСГ у 2023 р

26 січня 2023 року, 11:38
Оператор газосховищ України АТ "Укртрансгаз" запланував виконати капітальний ремонт 10 свердловин, а також роботи з інтенсифікації ще на 20 на одному із західноукраїнських підземних сховищ газу (ПСГ) у 2023 році.

"У ці дні тривають ремонти свердловин одного із західноукраїнських ПСГ. Бригада капітального ремонту завершила роботи на об'єктах, що оновлюються з 2022 року, і приступила до нових робіт", - повідомила компанія в телеграмі в середу.

"Укртрансгаз", зокрема, розпочав ґрунтовну ревізію систем на двох свердловинах газосховища і, за необхідності, зробить заміну окремих її елементів. Мета робіт - відновити продуктивність цих свердловин до проектних показників і підвищити безпеку їхньої подальшої експлуатації.

"Зауважимо, що 2022 року ремонтом вдалося охопити близько 20% свердловинного парку цієї підземки", - поінформували в АТ.

При цьому фахівці бригади капітального ремонту ПСГ торік здійснили заміну складових системи у вигляді запірної та фонтанної арматури, колонних головок тощо, перевірили герметичність з'єднань, а також провели комплекс геофізичних досліджень, аби впевнитися у справності та надійності свердловин.

"Проведені ремонтні роботи дали змогу збільшити розрахункову продуктивність свердловин на 11%, підвищили безпеку та надійність зберігання газу в ПСГ, стабільність його відбору та закачування в майбутньому", - підсумували в "Укртрансгазі".




Просмотров: 304
Другие новости