Компании

все компании

Microsoft збільшила виручку на 2%

25 січня 2023 року, 13:20
Американська Microsoft Corp. збільшила виручку в другому фінансовому кварталі на 2%, проте її чистий прибуток зменшився на 12%, зокрема, через разові витрати, пов'язані зі скороченням робочих місць.

Як ідеться в прес-релізі компанії, виручка за підсумками кварталу, що завершився 31 грудня, становила $52,75 млрд порівняно з $51,8 млрд за аналогічний період попереднього року.

Чистий прибуток Microsoft знизився до $16,43 млрд з $18,77 млрд роком раніше, прибуток у розрахунку на акцію опустився до $2,2 з $2,48.

Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували виручку компанії на рівні $52,99 млрд, чистий прибуток - у $2,29 на акцію.

Разові фактори, зокрема витрати в розмірі $800 млн, пов'язані зі скороченням робочих місць, обійшлися компанії в $0,12 на акцію. Прибуток без урахування одноразових факторів склав $2,32 на акцію.

Сукупний дохід хмарних сервісів Microsoft у минулому кварталі зріс на 22%, до $27,1 млрд.

Виручка підрозділу Intelligent Cloud ("розумна хмара"), до якого входить хмарний сервіс Azure і бізнес із випуску програмного забезпечення для серверів, підвищилася на 18% і досягла $21,5 млрд.

Підрозділ Productivity and Business Processes, який, зокрема, розробляє пакет додатків Office, збільшив виручку на 7% - до $17 млрд. До цього підрозділу входить соціальна мережа LinkedIn, її дохід зріс на 10%.

Виручка бізнесу More Personal Computing (зокрема включає операційну систему Windows, ігрові приставки Xbox і пристрої Surface) опустилася на 19%, до $14,2 млрд. Доходи від продажу ліцензій на використання Windows впали на 39%, виторг від контенту і сервісів для Xbox зменшився на 12%.

Головний фінансовий директор Microsoft Емі Худ заявила під час телефонної конференції для інвесторів у середу, що в компанії бачать "обережність клієнтів", яка призвела до уповільнення темпів зростання доходів сервісу Azure в минулому кварталі.

"Ми очікуємо, що ділові тренди, які відзначалися наприкінці грудня, продовжаться і в поточному кварталі", - зазначила Худ.

Згідно з прогнозом, озвученим Худ, виручка Microsoft у поточному кварталі становитиме $50,5-51,5 млрд. Це істотно гірше за середній прогноз аналітиків у $52,42 млрд.

У минулому кварталі компанія повернула акціонерам $9,7 млрд за рахунок викупу акцій і виплати дивідендів.

Акції Microsoft подешевшали на 1% на додаткових торгах у вівторок. Капіталізація компанії за останні 12 місяців зменшилася на 16%.




Просмотров: 320
Другие новости