Компании

все компании

Долар стабільний у парі з євро, зміцнюється до фунта та ієни

25 січня 2023 року, 11:39
Долар США стабільний у парі з євро на торгах у середу, зміцнюється до фунта стерлінгів та ієни.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,02% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index втрачає 0,04%.

Пара євро/долар за даними на 8:00 кв торгується на рівні $1,0899 порівняно з $1,0888 на закриття ринку у вівторок.

Курс фунта опустився до $1,2319 порівняно з $1,2329 напередодні. Вартість долара в парі з ієною знизилася до 130,44 ієни проти 130,17 ієни за підсумками попередніх торгів.

У центрі уваги трейдерів цього тижня - попередні дані про ВВП США за четвертий квартал, які будуть оприлюднені міністерством торгівлі США 26 січня. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачає уповільнення темпів зростання американської економіки в жовтні-грудні до 2,6% з 3,2% у третьому кварталі.

Опубліковані напередодні дані засвідчили триваюче ослаблення ділової активності в Штатах.

Зведений індекс менеджерів із закупівель (PMI) у США, що розраховується S&P Global, у січні зріс до 46,6 пункту з 45 пункту місяцем раніше. Значення індексу нижче позначки в 50 пунктів свідчить про скорочення ділової активності. Американський PMI залишається нижче цього рівня вже сім місяців поспіль.

Ділова активність у січні продовжила падати як у промисловому секторі, так і у сфері послуг США, показали попередні дані S&P Global.

Експерти очікують, що ослаблення економічного підйому підштовхне Федеральну резервну систему (ФРС) до уповільнення темпів підвищення базової процентної ставки.




Просмотров: 307
Другие новости