Компании

все компании

Долар дешевшає до євро і фунта, зміцнюється до ієни

23 січня 2023 року, 12:21
Долар дешевшає відносно євро і фунта стерлінгів на торгах у понеділок, зміцнюється в парі з ієною.

Сигнали ослаблення економіки США та останні коментарі керівників Федеральної резервної системи (ФРС) дають змогу інвесторам сподіватися на те, що американський ЦБ і надалі сповільнюватиме темпи підйому базової процентної ставки.

Член ради керівників ФРС Крістофер Воллер минулої п'ятниці заявив, що Центробанк уже істотно збільшив ставку - і "настав час уповільнити, але не зупинити" її підвищення.

"Я наразі виступаю за підйом ставки на 25 базисних пунктів (б.п.) на майбутньому засіданні ФРС", - сказав Воллер під час виступу в Раді з міжнародних відносин США.

"Нам усе ще належить пройти довгий шлях, щоб повернути інфляцію до цільового показника в 2%, і я вважаю, що буду підтримувати подальше посилення монетарної політики", - наводить слова Воллера Market Watch.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Канзас-Сіті Естер Джордж заявила в інтерв'ю Bloomberg TV, що, незважаючи на уповільнення інфляції, вона, як і раніше, істотно вища за цільовий показник.

"Щоб залишатися вірними нашому мандату забезпечення цінової стабільності, нам треба проявити трохи більше терпіння", - сказала вона.

У грудні ФРС збільшила ставку на 50 б.п. - до 4,25-4,5% річних після її підйому на 75 б.п. за підсумками попередніх чотирьох засідань, і ринок чекає на подальше сповільнення темпів посилення політики з огляду на сигнали ослаблення інфляції та економічної активності в США.

Європейському центральному банку (ЄЦБ), ймовірно, доведеться продовжити підвищення ставки темпами в 50 б.п. як у лютому, так і в березні, заявив член ради керівників ЄЦБ і глава Центробанку Нідерландів Клаас Кнот в інтерв'ю нідерландській мовній компанії WNL. За словами Кнота, підйом ставок продовжиться і в наступні місяці.

В окремому інтерв'ю, яке він дав італійській газеті La Stampa, Кнот заявив, що говорити про можливість уповільнення темпів збільшення ставок ЄЦБ до літа "занадто рано".

ЄЦБ підняв ключові процентні ставки загалом на 250 б.п. минулого року. Експерти, опитані Bloomberg, очікують, що ставку за депозитами ЄЦБ, яка наразі становить 2%, з часом буде піднято до 3,25%.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає під час торгів у понеділок 0,22%, ширший WSJ Dollar Index - 0,09%.

Пара євро/долар за даними на 8:15 кв торгується на рівні $1,0893 порівняно з $1,0857 на закриття ринку в п'ятницю.

Курс фунта до долара піднявся до $1,2415 проти $1,2394 напередодні.

Вартість долара в парі з ієною становить 129,92 ієни проти 129,5 ієни за підсумками попередньої сесії.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 337
Другие новости