Компании

все компании

Більшість фондових індексів найбільших країн Європи слабо підвищуються

23 січня 2023 року, 15:42
Більшість фондових індексів найбільших країн Західної Європи слабо підвищуються на початку торгів у понеділок.

Позитивними факторами для ринків виступає падіння цін на природний газ у регіоні, а також надії на те, що відкриття економіки Китаю матиме позитивний вплив на всю світову економіку, пише Trading Economics.

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600 до 10:53 кв збільшився на 0,18% і становив 452,95 пункту.

Німецький індикатор DAX підвищився на 0,15%, британський FTSE 100 - на 0,2%, французький CAC 40 - менш ніж на 0,1%, іспанський IBEX 35 - на 0,3%. Італійський FTSE MIB з відкриття ринку опустився на 0,2%.

Європейському центральному банку (ЄЦБ), ймовірно, доведеться продовжити підвищення ставки на 50 базисних пунктів як у лютому, так і в березні, заявив глава ЦБ Нідерландів Клаас Кнот в інтерв'ю нідерландській мовній компанії WNL. За його словами, підйом ставок продовжиться і в наступні місяці.

В інтерв'ю італійській газеті La Stampa Кнот, який також входить до ради керівників ЄЦБ, заявив, що говорити про можливість уповільнення темпів збільшення ставок до літа "занадто рано".

Тим часом економісти почали вважати, що єврозона зможе уникнути рецесії цього року, що являє собою різкий розворот від песимістичних настроїв останнього часу.

Згідно з результатами опитування, проведеного авторитетною компанією Consensus Economics, економіка єврозони збільшиться на 0,1% у 2023 році. При цьому всього місяць тому аналітики прогнозували спад. Зміна зумовлена, зокрема, зниженням цін на енергоносії та більш раннім, ніж очікувалося, відкриттям китайської економіки, що може дати поштовх підвищенню світового попиту, пише Financial Times.

Котирування акцій британської National Express Group Plc підскочили майже на 6%. Німецький підрозділ компанії National Express Rail GmbH виграв контракт на управління залізничними пасажирськими перевезеннями на двох маршрутах у Рурській області до 2033 року вартістю 1 млрд євро.

У Великій Британії найсуттєвіше дорожчають акції ритейлера Ocado Group - на 3%, поштової служби International Distributions Services Plc і телевізійної компанії ITV Plc - на 1,9%.

У Німеччині лідерами зростання виступають папери онлайн-рітейлера модного одягу Zalando і девелопера Vonovia - на 1,4%, виробника будівельних матеріалів HeidelbergCement - на 1,3%.

Крім того, дорожчають акції автовиробників Daimler Truck - на 1,1%, Porsche і Mercedes-Benz - на 0,7%.

Зростання котирувань демонструють французькі банки Credit Agricole - на 1,1% і Societe Generale - на 0,9%, а також сталеливарна компанія ArcelorMittal - на 1,3%.




Просмотров: 284
Другие новости