Компании

все компании

Долар США стабільний до євро, зміцнюється до ієни та фунта

20 січня 2023 року, 13:14
Долар США стабільний у парі з євро, зміцнюється до ієни та фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає під час торгів 0,07%, ширший WSJ Dollar Index - 0,08%.

Пара євро/долар за даними на 7:15 кск торгується на рівні $1,0835 порівняно з $1,0833 на закриття ринку в четвер.

Курс фунта до долара опустився до $1,2382 проти $1,2391 напередодні.

Трейдери продовжують стежити за заявами керівників американського ЦБ, які здебільшого виступають за подальше підняття базової відсоткової ставки, незважаючи на сигнали ослаблення економіки США.

Глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард також дала зрозуміти, що регулятор не планує послаблювати зусилля в боротьбі за повернення інфляції до цільового рівня.

"Інфляція за всіма показниками, з якого боку не подивишся, є надмірно високою, - сказала Лагард на одному із заходів економічного форуму в Давосі. - Ми будемо дотримуватися нинішнього курсу нашої політики до того моменту, коли збереження ставок на рівні, що обмежує економічну активність, виявиться досить тривалим, щоб забезпечити повернення інфляції до 2%".

Вартість долара в парі з ієною становить 129,10 ієни проти 128,43 ієни за підсумками попередньої сесії.

Ієна дешевшає в п'ятницю, коригуючись після впевненого підйому напередодні, незважаючи на дані про прискорення темпів інфляції в країні, що підвищили очікування зміни грошово-кредитної політики Банком Японії.

Споживчі ціни в Японії без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, який відстежує Центробанк країни) зросли в грудні на 4% порівняно з тим самим місяцем попереднього року - максимальними темпами з грудня 1981 року, показали дані міністерства внутрішніх справ і комунікацій країни.

Показник перевищив 2%-вий цільовий орієнтир Банку Японії дев'ятий місяць поспіль.

Загалом інфляція в Японії минулого місяця також становила 4% у річному вираженні, прискорившись із 3,8% у листопаді. Її темпи стали найвищими з січня 1991 року.




Просмотров: 178
Другие новости