Компании

все компании

У Туркменістані розпочали будівництво перших підземних сховищ газу

19 січня 2023 року, 14:06
У Туркменістані розпочали будівництво перших підземних сховищ газу, до проекту планують залучати міжнародні консалтингові компанії, повідомляє в неділю інформаційна програма туркменського ТБ.

Про будівництво в країні підземних сховищ з метою забезпечення запасів товарного газу доповів главі держави під час засідання уряду минулої п'ятниці віце-прем'єр Шахим Абдрахманов, який курирує нафтогазовий сектор.

Він, зокрема, повідомив, що для організації проєкту, який уперше реалізують у Туркменістані, планують залучити міжнародні консалтингові компанії для проведення робіт відповідно до міжнародної практики, підготовки техніко-економічного обґрунтування, проєктування, оснащення та будівництва.

Заслухавши інформацію, президент Сердар Бердимухамедов наголосив на важливості раціонального та ефективного використання газових ресурсів і необхідності вжиття заходів для подальшого нарощування співпраці з надійними зарубіжними партнерами.

Як раніше повідомлялося, наразі Туркменістан експортує природний газ до Китаю, Росії, а також здійснює свопові поставки газу в Азербайджан через Іран. Крім того, Ашхабад реалізує проєкт будівництва газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан - Індія.

За даними компанії BP, доведені запаси природного газу в Туркменістані оцінюють у 13 трлн 950 млрд кубометрів.

Видобуток природного газу в Туркменістані, за даними BP, 2021 року становив 79,3 млрд кубометрів проти 66 млрд кубометрів 2020 року.

У 2021 році на частку Туркменістану припало 2% загальносвітового видобутку "блакитного палива". Споживання газу в країні 2021 року збільшилося на 24,2%, до 36,7 млрд кубометрів.




Просмотров: 451
Другие новости