Компании

все компании

Долар підвищується до євро і фунта, ієна істотно дешевшає

18 січня 2023 року, 12:30
Долар підвищується по відношенню до євро і фунта стерлінгів під час торгів у середу, японська ієна істотно дешевшає на тлі підсумків засідання Банку Японії.

Пара євро/долар на 7:40 кск торгується на рівні $1,0778 проти $1,0789 на закриття попередньої сесії.

Курс долара до ієни зріс на 2,1% і становить 130,88 ієни порівняно зі 128,14 ієни на кінець минулої сесії.

Банк Японії залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики (ДКП) за підсумками дводенного засідання, що завершилося в середу.

Короткострокову відсоткову ставку за депозитами комерційних банків у ЦБ збережено на рівні мінус 0,1% річних, цільову прибутковість десятирічних держоблігацій - близько нуля, йдеться в заяві японського центробанку, поширеній за підсумками засідання.

Це рішення було ухвалено одноголосно. Воно також збіглося з прогнозами більшості аналітиків.

Банк також зберіг діапазон, у межах якого може коливатися прибутковість десятирічних держпаперів (JGB), у плюс/мінус 0,5%. При цьому деякі економісти очікували, що Банк Японії відмовиться від контролю кривої прибутковості держоблігацій, повідомляє Trading Economics.

Регулятор у рамках щоквартального перегляду погіршив прогноз зростання ВВП країни у 2022 фінансовому році, який завершиться в березні, до 1,9% з раніше очікуваних 2%, пославшись на уповільнення темпів економічного зростання за кордоном і високі ціни на сировину. У 2023 фінроці передбачається підвищення на 1,7% проти колишньої оцінки в 1,9%. Очікується також, що інфляція цього фінроку становитиме близько 3%, наступного - сповільниться до 1,6%.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), піднімається на 0,4%.

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Том Баркін заявив, що Федеральна резервна система (ФРС) США повинна уникнути помилки, що полягає в передчасному проголошенні перемоги над інфляцією.

"Якщо ви здастеся, поки інфляція ще на високому рівні, наступного разу вона підніметься ще вище, а отже, вам доведеться завдати ще більших збитків, щоб її приборкати", - сказав Баркін під час інтерв'ю на каналі Fox Business Network.

Фунт стерлінгів торгується на позначці $1,2276 проти $1,2287 за підсумками попередніх торгів.




Просмотров: 208
Другие новости