Компании

все компании

Renault скоротить частку в Nissan до 15%

17 січня 2023 року, 13:42
Японський автовиробник Nissan Motor Co. і французький автомобілебудівний концерн Renault SA перебувають на фінальному етапі узгодження угоди щодо перегляду умов двостороннього альянсу, повідомляє японська газета Yomiuri.

Сторони ведуть підсумкові обговорення щодо зменшення частки Renault в Nissan та інвестицій Nissan у бізнес із виробництва електромобілів Renault, розраховуючи завершити переговори в поточному місяці до офіційного оголошення про угоду.

Французька влада вже пообіцяла Nissan підтримати перегляд умов альянсу, в результаті домовленостей Renault поступово скоротить частку в Nissan до 15%. На поточний момент французькій компанії належить 43% акцій Nissan. Японський автовиробник, своєю чергою, є власником 15%-вої частки в Renault. Нерівні частки Renault і Nissan один в одному часто ставали проблемним питанням для керівництва Nissan.

Nissan ще не визначилася з розміром інвестицій у бізнес Renault з виробництва автомобілів, пише агентство Bloomberg з посиланням на обізнане джерело.

Голова ради директорів Renault Жан-Домінік Сенар і головний виконавчий директор компанії Лука де Мео, як очікується, особисто відвідають майбутнє засідання операційної ради альянсу в Японії наприкінці поточного місяця. Після цього рада директорів Nissan має офіційно схвалити угоду до того, як про неї буде оголошено публічно, зазначає джерело.

Альянс Renault-Nissan був утворений в 1999 році, в 2016 році до нього приєдналася Mitsubishi. У сукупності три компанії виробляють понад 10% усіх автомобілів у світі. Між партнерами час від часу виникала напруженість, яка посилилася після арешту колишнього глави альянсу Карлоса Гона. Крім того, Nissan висловлювала побоювання у зв'язку зі збільшенням частки французького уряду в Renault, через яку влада могла впливати на рішення в японській компанії.

Акції Nissan на торгах у Токіо у вівторок подорожчали на 2,7%.

теги: Renault, Nissan



Просмотров: 392
Другие новости