Компании

все компании

"Метінвест" передав розвідникам сучасні дрони

14 січня 2023 року, 13:32
Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт Ріната Ахметова" передала розвідникам на Авдіївський напрямок чотири сучасних дрони, продовжуючи підтримувати захисників України в боротьбі з російським агресором.

У пресрелізі компанії уточнюється, що надане тактичне обладнання захищає життя операторів від ворожих атак, оскільки фахівці можуть керувати безпілотником з великих відстаней, не наражаючи себе на пряму небезпеку.

"Вони (дрони - ІФ) ефективні для придушення противника, роботи артилерії та вночі для піхоти, тому що останнім часом ворог дуже сильно робить установку для нічних маневрів, для нічного висування", - пояснює полковник ЗСУ Олександр Данильченко, якого цитує пресслужба, відзначивши продуктивну допомогу "Метінвесту", яку він почав надавати з березня минулого року.

При цьому наголошується, що вже одинадцять місяців Авдіївка зазнає ворожих обстрілів. Запеклі бої точаться поруч щодня, оскільки ворог намагається розширити межі окупації. Проте ЗСУ та сили оборони героїчно захищають місто та сусідні прифронтові території.

"В Авдіївці ми не поступилися ні на крок, навіть у деяких позиціях просунулися вперед", - наголосив Данильченко.

У пресрелізі нагадують, що група "Метінвест" - одна з перших компаній в Україні, які стали поставляти дрони для ЗСУ.

"Компанія системно постачає наших військових бронежилетами і касками, буржуйками і пальним, допомагає облаштовувати оборонні споруди і передає мобільні укриття з міцної сталі. Сьогодні ми робимо черговий внесок у майбутню спільну перемогу над окупантами. Упевнений, "пташки" стануть у пригоді й допоможуть нашим захисникам давати відсіч ворогу", - зазначив в. о. генерального директора Авдіївського КХЗ Юрій Кциненко.

Також повідомляється, що для зміцнення обороноздатності армії на різних ділянках фронту "Метінвест" організовує пошук і доставку в Україну важливого тактичного обладнання та техніки. Компанія вже передала бійцям приблизно 1700 тепловізорів, 1000 дронів і квадрокоптерів, 312 автомобілів, зокрема "швидких". А для заправки машин надано 1 млн літрів пального.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні - в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях, а також у країнах Європи.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 349
Другие новости