Компании

все компании

АБР у 2022 році затвердив грантову допомогу Таджикистану на суму понад $200 млн

13 січня 2023 року, 14:25
Азіатський банк розвитку (АБР) у 2022 році затвердив грантову допомогу Таджикистану на суму $211,2 млн, повідомляє в понеділок представництво банку в Таджикистані.   

"АБР тісно координував свої дії з іншими партнерами з розвитку, щоб його ініціативи доповнювали ініціативи інших суб'єктів розвитку, а також щоб забезпечити стійкість реформ. Банк також об'єднав свої рекомендації з питань політики з фінансовою допомогою, підтримкою впровадження та розвитком потенціалу", - ідеться в повідомленні.
   
У грудні банк затвердив грант у розмірі $50 млн, щоб допомогти уряду республіки підвищити стабільність банківського сектору, стимулювати розвиток небанківського фінансового сектору і посилити податково-бюджетне управління. Грант, заснований на політиці, є другим етапом Програми поліпшення фінансового сектору та фінансового управління.
   
Зазначається, що ключові реформи включають підвищення стабільності банківського сектора і довіри населення до фінансової системи за рахунок зміцнення Фонду страхування вкладів фізичних осіб, розширення можливостей Національного банку Таджикистану з моніторингу та управління фінансовою стабільністю, а також посилення банківського нагляду. Реформи також включають вдосконалення страхової галузі та розвиток внутрішнього ринку цінних паперів та ісламських фінансів.
   
З моменту приєднання Таджикистану до АБР у 1998 році, банк надав республіці понад $2,5 млрд допомоги, включно з понад $1,9 млрд у вигляді грантів.
   
"Стратегія країнового партнерства АБР для Таджикистану на 2021 2025 роки зосереджена на трьох стратегічних пріоритетах: структурні реформи для поліпшення розподілу та мобілізації ресурсів, підвищення продуктивності праці завдяки розвитку людського капіталу та сприяння поліпшенню умов життя через інвестування в економіку, пов'язану із землею", - ідеться в повідомленні представництва АБР у Таджикистані.




Просмотров: 339
Другие новости