Компании

все компании

"Укрнафта" відновила продаж газу на аукціонах

12 січня 2023 року, 15:27
ПАТ "Укрнафта" в листопаді-грудні 2022 року відновило продаж природного газу на біржових аукціонах.

"За листопад-грудень компанія продала на майданчику Української енергетичної біржі 17,1 млн кубометрів блакитного палива", - повідомляється в прес-релізі компанії в четвер.

Крім того, "Укрнафта" також активізувала свою роботу на ринку постачання природного газу кінцевому споживачеві, зазначили в ПАТ.

Як заявив наприкінці грудня-2022 року в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький (замінив на посаді глави компанії Олега Геза 10 листопада 2022 року), компанія планує продавати власні запаси газу в підземних сховищах у загальному обсязі понад 500 млн куб. м на біржі та/або через прямі контракти.

За його словами, "Укрнафта" також планує активно виходити на ринок постачання природного газу кінцевим споживачам.

"Просто для розуміння: раніше у компанії було всього п'ять клієнтів за прямими договорами. Тепер ми плануємо стати надійним довгостроковим партнером як для великих промислових підприємств, так і для бізнесів, яким потрібні маленькі обсяги", - сказав директор "Укрнафти".

Як повідомлялося, "Укрнафта" 2021 року знизила видобуток нафти і конденсату на 0,1% порівняно з 2020 роком - до 1,499 млн тонн, газу - на 0,9% - до 1,117 млрд куб. м, але збільшила виробництво скрапленого газу на 1% (на 1,2 тис. тонн) - до 117,7 тис. тонн.

Ставка Верховного головнокомандувача 5 листопада 2022 року вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції "Укрнафти" (за винятком контрольного пакета НАК "Нафтогаз України"). До вилучення структурам Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова належало близько 42% акцій "Укрнафти".

"Укрнафта" володіє 85 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. На її балансі перебувають 1809 нафтових і 153 газові свердловини. Компанії належить 537 АЗС, з яких станом на кінець грудня 2022 року працюють 449. Решта - або пошкоджені внаслідок бойових дій, або перебувають на тимчасово окупованих територіях.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 559
Другие новости