Компании

все компании

Apple працює над створенням ноутбука із сенсорним дисплеєм

12 січня 2023 року, 16:38
Apple Inc. працює над створенням першого ноутбука з сенсорним дисплеєм, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, інженери Apple активно залучені в цей проєкт, що свідчить про серйозність намірів компанії.

Apple понад 10 років відкидала ідею оснащення ноутбуків сенсорним екраном, її засновник Стів Джобс одного разу назвав подібне рішення "жахливим з точки зору ергономіки". У компанії стверджували, що найкращим вибором для користувачів, яким потрібен сенсорний інтерфейс, є iPad, і побоювалися падіння продажів цих пристроїв у разі появи ноутбука Mac з тач-скрином.

Однак конкуренти Apple активно випускають подібні продукти і, оскільки макбуки останнім часом приносять компанії більший виторг, ніж iPad, у компанії прагнуть зробити лінійку ноутбуків якомога привабливішою для покупців, зазначають джерела Bloomberg.

За їхніми словами, перший ноутбук Apple із сенсорним екраном може бути випущений у 2025 році в рамках оновлення лінійки MacBook Pro.

Крім того, компанія планує в майбутньому використовувати в MacBook Pro дисплеї з технологією органічних світлодіодів (OLED) замість LCD-дисплеїв. Наразі OLED-екрани мають iPhone і Apple Watch.

Акції Apple додають у ціні 0,1% на попередніх торгах у четвер. За останні 12 місяців їхня вартість впала на 22%.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 359
Другие новости