Компании

все компании

"Метінвест" за час війни передав ЗСУ майже мільйон літрів пального і 312 автомобілів

11 січня 2023 року, 12:30
Гірничо-металургійна група "Метінвест" за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну передала підрозділам ЗСУ майже мільйон літрів пального і 312 автомобілів різних видів.

Згідно з прес-релізом компанії, таким чином підвищують мобільність захисників у рамках мілітарної ініціативи Сталевий фронт Ріната Ахметова.

"Війна XXI століття - це протистояння технологій. Тому перевага на полі бою часто залежить від оснащення війська потрібним обладнанням. Окрім зброї, важливе значення мають автомобілі. Саме вони допомагають укріплювати позиції, забезпечувати необхідні підрозділи, швидко пересуватися та бути на крок попереду ворогів. Аби наші захисники були мобільними, група "Метінвест" відправляє на передову пальне та машини", - констатується в прес-релізі.

При цьому наголошується, що за десять місяців повномасштабної війни "Метінвест" виділив понад 2,8 млрд грн, щоб Україна вистояла і перемогла. Більше половини цієї суми - 1,5 млрд грн - пішли на потреби армії та військових.

Так, на початку повномасштабного вторгнення захисникам передали автомобілі спеціального призначення з підприємств компанії. Це були вантажівки, бульдозери, екскаватори. Їх застосовували для будівництва укріплень і зведення захисних споруд.

"Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова організував доставку машин з-за кордону. Переважно на передову закуповували і відправляли пікапи, повнопривідні джипи і мікроавтобуси - вони потрібні на всіх ділянках фронту, щоб доставляти боєкомплекти та особовий склад, евакуювати поранених, перевозити важливі вантажі, проводити передислокацію, здійснювати рейди в тил ворога.

Крім того, "Метінвест" забезпечив військових медиків Головного управління розвідки Міністерства оборони України "швидкими". 20 спеціалізованих машин придбали в Європі, щоб рятувати життя поранених бійців.

Група "Метінвест" також передає на потреби ЗСУ та Сил територіальної оборони пальне. Для заправки автомобілів і військової техніки захисникам виділили майже мільйон літрів бензину та ДП. Особливо це підтримало військових навесні, коли на ринку не вистачало пального. А ще дефіцитний продукт системно відправляють громадам Авдіївки, щоб служби критичної інфраструктури дбали про містян.

"Наші захисники наполегливо просуваються вперед, щоб очистити Україну від ворогів. А ми подбали про те, щоб у ЗСУ були автомобілі та повні баки пального. Ця війна побудована на мобільності та вмінні випереджати супротивників. Саме тому ми також передаємо військовим технологічні дрони та тепловізори. І поки захисники відстоюють незалежність нашої країни на передовій, група "Метінвест" - їхня надійна опора в наближенні перемоги України", - сказав генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риєнков, якого цитує прес-служба.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні - в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях, у країнах Європи.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 292
Другие новости