Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта

9 січня 2023 року, 11:44
Долар США дешевшає до євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у понеділок завдяки новим сигналам сповільнення інфляції в Штатах, що збільшили надії трейдерів на те, що Федеральна резервна система (ФРС) зможе зупинити цикл підйому базової процентної ставки раніше, ніж очікується.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає під час торгів 0,29%, ширший WSJ Dollar Index - 0,39%.

За даними на 7:55 кв у понеділок пара євро/долар торгується на рівні $1,0684 порівняно з $1,0644 на закриття попередньої сесії.

Вартість американської валюти в парі з ієною опустилася до 131,83 ієни порівняно з 132,11 ієни за підсумками попередніх торгів.

Курс фунта до долара піднявся до $1,2152 проти $1,2093 у п'ятницю.

Статдані щодо американського ринку праці, оприлюднені минулої п'ятниці, засвідчили мінімальне з грудня 2020 року зростання кількості робочих місць в економіці США в грудні - на 223 тис. Безробіття у Штатах знизилося до 3,5% із 3,6% у листопаді.

Водночас середня погодинна оплата праці в приватному секторі в грудні зросла на 0,3% порівняно з попереднім місяцем і на 4,6% у річному вираженні. Темпи підйому сповільнилися порівняно з 0,4% і 4,8% відповідно в листопаді й виявилися слабшими за очікування аналітиків (0,4% і 5%).

Член ради керівників Федрезерву Ліза Кук, однак, не надто оптимістична щодо перспектив уповільнення інфляції, зазначає Market Watch.

"Незважаючи на низку надихаючих сигналів, які ми бачили останнім часом, інфляція залишається надмірно високою, і це викликає серйозне занепокоєння", - сказала вона під час виступу минулої п'ятниці на заході Американської економічної асоціації, що відбувся в Новому Орлеані.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Рафаель Бостік заявив на тому самому заході, що бачить необхідність у підйомі ставки ФРС до 5,25%.

"Нам, як і раніше, належить багато чого зробити", - сказав Бостік.

У грудні американський ЦБ збільшив ставку на 50 базисних пунктів, до 4,25-4,5%




Просмотров: 196
Другие новости