Компании

все компании

Олександр Мережко з фракції "Слуга народу" вирішив балотуватися на пост президента ПАРЄ

8 січня 2023 року, 22:14
Голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (фракція "Слуга народу") вирішив балотуватися на пост президента Парламентської асамблеї Ради Європи на 2023 рік.

"Щиро вдячний своїм колегам за підтримку мого рішення висунути свою кандидатуру на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи", - повідомив Мережко у Фейсбуці в суботу.

За словами народного депутата, один із пунктів його передвиборчої програми - відновлення демократії всередині ПАРЄ: "Антидемократичну систему виборів президента, яка існує нині, і яка є, по суті, виборами без виборів, потрібно замінити на справжні конкурентні вибори".

Мережко також вважає, що ПАРЄ "необхідно рішуче позбутися будь-якого російського або проросійського впливу" і зробити ці зміни невідворотними, не допустити повернення до політики діалогу з Росією.

На думку Мережка, ПАРЄ має розширити систему захисту прав людини та активно протидіяти порушенням прав людини та злочинам проти її прав, які вчиняють країни, що не є членами Ради Європи.

Мережко оприлюднив скан листа народних депутатів до європейської міжпарламентської організації про підтримку його висунення кандидатом на посаду президента ПАРЄ.




Просмотров: 269
Другие новости