Компании

все компании

Суд звільнив Жеваго під заставу

6 січня 2023 року, 18:06
Французький суд увечері 5 січня звільнив під заставу EUR1 млн бізнесмена, екс-народного депутата Костянтина Жеваго, який після затримання в Куршевелі був заарештований 29 грудня за запитом Державного бюро розслідувань (ДБР), повідомляє видання Le Dauphine Libéré.

"Я не робив усього того, у чому мене звинувачують. Я завжди боровся з корупцією. За останні три роки я 15 разів просив, щоб правосуддя моєї країни заслухало мене, і 15 разів мені відмовляли", - цитують слова бізнесмена у статті.

Згідно з нею, Жеваго наразі проживає в Дубаї і подав прохання про надання йому притулку в Гібралтарі.

Екс-депутат заявив, що він не олігарх і завжди боровся з олігархами, а його адвокати наголосили, що бізнесменові необхідно бути на волі, щоб продовжувати керувати своїм бізнесом.

Раніше повідомлялося, що суд того самого дня переніс на 19 січня слухання з питання про екстрадицію Жеваго в Україну, щоб прокурор і адвокати могли підготуватися.

ДБР звинувачує Жеваго і низку топ-менеджерів банку "Фінанси та Кредит" в організації механізму розтрати $113 млн, чим було завдано шкоди інтересам держави і вкладників банку.

За даними ДБР, на сьогодні накладено арешт на майно підозрюваного і пов'язаних із ним юридичних осіб, зокрема, "акції його підприємств на сотні мільйонів грн, 26 об'єктів нерухомості, ... 14 майнових комплексів, 21 частину майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень і 10 квартир".

Печерський суд Києва ухвалив рішення про затримання Жеваго наприкінці 2019 року, а в міжнародний розшук його було оголошено влітку 2021 року, хоча його адвокати заперечували цей факт.

теги: суд, Жеваго



Просмотров: 405
Другие новости