Компании

все компании

Долар стабільний у парі з євро і дешевшає до ієни

5 січня 2023 року, 10:53
Долар США стабільний у парі з євро на торгах у четвер, дешевшає до єни, незважаючи на "яструбиний" тон опублікованого напередодні протоколу грудневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), стабільний під час торгів, ширший WSJ Dollar Index додає 0,01%.

За даними на 8:00 кск у четвер пара євро/долар торгується на рівні $1,0610 порівняно з $1,0606 на закриття попередньої сесії.

Вартість американської валюти в парі з ієною опустилася до 132,47 ієни порівняно з 132,63 ієни за підсумками попередніх торгів.

Курс фунта до долара знизився до $1,2040 проти $1,2054 напередодні.

Протокол грудневого засідання ФРС засвідчив, що жоден із керівників Федрезерву не вважає розумним зниження базової процентної ставки в році, що розпочався, як цього чекають фінансові ринки.

Учасники засідання загалом вважали, що "збереження обмежувальної грошово-кредитної політики протягом тривалого періоду доти, доки інфляція явно не рухатиметься до 2%, буде виправданим", йдеться в протоколі.

При цьому американський ЦБ підтвердив своє бажання домогтися сповільнення інфляції без надмірного ослаблення економічної активності, зазначає агентство Bloomberg.

Двома головними ризиками керівники Федрезерву назвали збереження підвищеної інфляції протягом більш тривалого, ніж очікується, відрізка часу, а також той факт, що кумулятивний ефект від підвищення ставок може проявитися з деяким запізненням і призвести до надмірного посилення фінансових умов.

У грудні Федрезерв підняв ставку на 50 базисних пунктів (б.п.) - до 4,25-4,5% річних, тоді як на попередніх чотирьох засіданнях збільшував її на 75 б.п. При цьому голова ФРС Джером Пауелл заявив, що американський ЦБ підвищуватиме ставку доти, доки не досягне цілей щодо інфляції.

Інвестори чекають даних щодо американського ринку праці за грудень, які будуть оприлюднені в п'ятницю о 15:30 кск. Експерти, опитані Trading Economics, у середньому очікують збільшення кількості робочих місць у Штатах минулого місяця на 200 тис. і збереження безробіття на рівні 3,7%.




Просмотров: 314
Другие новости