Компании

все компании

БЕБ передало АРМА завод м'ясних напівфабрикатів "Єрмоліно"

5 січня 2023 року, 18:42
Бюро економічної безпеки (БЕБ) передало в управління Нацагентству з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від злочинів (АРМА), комплекс із виготовлення м'ясних заморожених напівфабрикатів під ТМ "Єрмоліно" і його корпоративні права, на які відомство наклало арешт у серпні 2022 року.

Як повідомляється на сайті БЕБ у четвер, до складу підприємства входить комплекс із виробництва м'ясних заморожених напівфабрикатів загальною площею понад 4 тис. кв. м, житлова будівля площею 2 тис. кв. м, складське приміщення площею 3,5 тис. кв. м, адміністративні, виробничі будівлі та інша нерухомість загальною орієнтовною вартістю понад 350 млн грн.

"Згадане майно на правах власності належить товариству, яке є одним із найбільших виробників напівфабрикатів на території України. Службові особи цієї компанії були викриті в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Під час досудового розслідування встановлено, що бенефіціарним власником суб'єкта господарської діяльності є громадянин РФ", - вказується в повідомленні Бюро.

Крім того, співробітники БЕБ встановили, що службові особи компанії впродовж 2019-2021 років перераховували грошові кошти транзитно-конвертаційній групі для переведення в готівку без фактичного проведення операцій, що дало їй змогу ухилитися від сплати податків на 150 млн грн. Наразі майно та корпоративні права компанії заарештовано та передано в управління АРМА.

Як повідомлялося, 17 серпня БЕБ викрив "Єрмоліно" в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

За даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, у виробництві та реалізації заморожених напівфабрикатів під ТМ "Єрмоліно" беруть участь такі юрособи: ТОВ "Ромерм" (с. Чумаки Дніпропетровської обл.) зі статутним капіталом 252,88 млн грн, ТОВ "Київ-Торг" (Київ, 10 тис. грн) і ТОВ "Дніпро-Вендор" (Дніпро, 10 тис. грн).

Виробництво харчової продукції під торговою маркою ТМ "Єрмоліно" налагоджено 2008 року на заводі в Дніпропетровській області, керованим юрособою ТОВ "Ромерм". Підприємство виробляє широкий вибір заморожених напівфабрикатів - пельмені, хінкалі, вареники, млинці, бендерки, котлети тощо.

За даними Єдиного держреєстру, 70% у статутному капіталі "Ромерм" належить громадянину Росії та Мальти Іллі Александрову, і 30% - швейцарському АТ "ЕБР Фінанцхолдинг АГ" (EBR Finanzholding AG). Юрособа 2020 року отримала 35,1 млн грн чистого прибутку за 124,9 млн грн виручки, а 2020 року - зіставні 31 млн грн чистого прибутку за 126,4 млн грн виручки. За дев'ять місяців 2021 року воно отримало 23 млн грн чистого прибутку за 100,5 млн грн виручки.

Зі свого боку, "Київ-Торг" і "Дніпро-Вендор" повністю належать Александрову і займаються реалізацією вироблених на заводі в Чумаках напівфабрикатів. Виручка "Київ-Торга" 2020 року становила 724 млн грн за 24,7 млн грн чистого збитку, а за дев'ять місяців 2021 року - 871 млн грн за 33,5 млн грн чистого збитку. Виручка "Дпіпро-Вендора" 2020 року - 775 млн грн за 0,3 млн грн чистого збитку, а за дев'ять місяців 2021 року - 1,12 млрд грн за 18 млн грн чистого прибутку.

У РФ "Єромоліно" займається, окрім виробництва м'ясних напівфабрикатів, також випуском кондитерських виробів, які реалізує більш ніж у 2,5 тис. магазинів.




Просмотров: 359
Другие новости