Компании

все компании

Судно з 57 тис. тонн української пшениці вирушило до Бангладеш

3 січня 2023 року, 15:39
Порти "Великої Одеси" в суботу та неділю в рамках "Зернової ініціативи" відправили 432 тис. тонн агропродукції караваном із дев'яти суден до країн Африки, Азії та Європи, повідомило Міністерство інфраструктури України.

"Зокрема, балкер Honorine з 27,5 тис. тонн українського зерна для Тунісу і балкер Velvet з 57 тис. тонн пшениці для Бангладешу", - зазначило міністерство.

У відомстві зазначили, що в портах, задіяних у "зерновій ініціативі", під обробкою перебувають 19 суден, на них завантажують 630 тисяч тонн української агропродукції.

Водночас у Босфорі своєї черги на інспекцію СКЦ чекають 94 судна інспекцію (69 суден - порожні під завантаження, а 25 - уже завантажені агропродукцією).

"Російська сторона в СКЦ системно гальмує проведення інспекцій. Судна очікують у середньому понад місяць. Водночас балкер T-Med із пшеницею на борту очікує на інспекцію ще з початку листопада минулого року", - зазначили в Мінінфраструктури.

За його інформацією, для безперервного руху зерновим коридором має проходити не менше 12 інспекцій на добу.

Загалом із 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 620 суден, які експортували 16,5 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.




Просмотров: 415
Другие новости