Компании

все компании

"Енергоатом" збільшить надбавку до зарплати персоналу ЗАЕС із Нового року

31 грудня 2022 року, 13:31
ДП "НАЕК "Енергоатом" збільшить надбавку до посадового окладу проукраїнськи орієнтованому персоналу Запорізької АЕС за роботу в складних умовах окупації з 1 січня 2023 року.

"Уже з 1 січня 2023 року розмір цієї надбавки збільшиться до 50%. Гроші ж український персонал ЗАЕС отримає одразу після деокупації станції та звільнення її від рашистів", - повідомила компанія в Телеграм-каналі ввечері 27 грудня.

Спочатку "Енергоатом" запровадив надбавку в розмірі 20% посадового окладу, що нараховується за роботу в складних умовах окупації для персоналу Запорізької АЕС у квітні 2022 року.

Загалом, як заявив президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, компанія гарантує виплату всіх фінансових зобов'язань персоналу ЗАЕС, який має проукраїнську позицію. Йдеться про заробітну плату, надбавки за роботу у важких умовах окупації, винагороди за підсумками року та премії до Дня енергетика.

"Патріоти отримають усі ці виплати в повному обсязі, навіть якщо перебуватимуть у вимушеному простої через недопуск їхніми рашистами до робочих місць", - наголосив процитований у Телеграм-каналі Котін.

Крім того, профспілковий комітет НАЕК взяв на себе фінансову підтримку евакуйованих членів родин працівників "Енергоатому", які залишилися на робочих місцях, та евакуйованого персоналу. На сьогодні всім їм сумарно вже виплатили понад 74 млн грн, зазначили в компанії.

"Водночас працівницям із дітьми до семи років із вересня по листопад поточного року було встановлено доплату в розмірі мінімальної зарплати. Загальний обсяг цієї допомоги склав понад 16 млн грн", - доповнили в НАЕК.

Також, як поінформував голова первинної профспілкової організації "Енергоатом" Олексій Лич, компанією наразі опрацьовано алгоритми компенсацій можливих фінансових втрат проукраїнського персоналу ЗАЕС у разі недопущення окупантами на робочі місця.

26 грудня в "Енергоатомі" було затверджено колективний договір на 2023-2024 роки.




Просмотров: 359
Другие новости