Компании

все компании

"Укренерго" і ЄБРР підписали угоду про грант EUR70 млн

30 грудня 2022 року, 15:06
НЕК "Укренерго" та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали угоду про виділення компанії цільового гранту на EUR70 млн від Спеціального Фонду банку, наданого урядом Королівства Нідерландів, повідомив голова правління НЕК Володимир Кудрицький.

Як пояснив Кудрицький у своєму Facebook, ці кошти будуть використані виключно для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення надійної роботи енергетичної інфраструктури України.

"Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за такий високий рівень довіри до нашої компанії та потужну підтримку у відновленні енергосистеми України. Наразі ми активно працюємо з виробниками по всьому світу над постачанням необхідного обладнання якомога швидше", - зазначив очільник "Укренерго".

Як повідомлялося, на початку грудня НЕК "Укренерго" зазначала, що залучила EUR300 млн кредитних коштів ЄБРР, EUR150 млн з яких буде спрямовано на закупівлю обладнання, необхідного для підстанцій, що зазнали масованих ракетних ударів росіян.

Решту EUR150 млн кредиту ЄБРР буде використано для поповнення обігових коштів "Укренерго", зокрема, для виконання фінансових зобов'язань компанії на ринку електроенергії в умовах неплатежів, що виникли на ринку через війну.

Тоді ж ішлося і про залучення EUR72 млн грантових коштів від Нідерландів для відновлення мереж і підвищення фінансової стабільності компанії.




Просмотров: 312
Другие новости