Компании

все компании

Долар США зміцнюється до євро, стабільний з фунтом і дешевшає до ієни

30 грудня 2022 року, 11:26
Долар США зміцнюється до євро, стабільний з фунтом і дешевшає до ієни

Долар США слабо зміцнюється до євро на торгах у п'ятницю, стабільний у парі з фунтом стерлінгів і дешевшає до єни.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,14% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index стабільний.

Доларовий індекс ICE, що піднімався у вересні до максимального за 20 років рівня, відтоді знизився вже на 10%. Проте, індекс завершує 2022 рік зростанням більш ніж на 8%.

За даними на 8:05 кск у п'ятницю пара євро/долар торгується на рівні $1,0650 порівняно з $1,0664 на закриття попередньої сесії. Курс фунта до долара становить $1,2050 проти $1,2055 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною опустилася до 132,55 ієни порівняно з 133,03 ієни за підсумками попередніх торгів.

Банк Японії продовжує незапланований викуп держоблігацій у п'ятницю третій день поспіль, прагнучи стримати зростання прибутковості бондів, повідомляє Bloomberg. Цього місяця обсяг викупу держпаперів японським ЦБ досяг рекордного рівня - 17 трлн ієн ($128 млрд).

Банк Японії несподівано розширив межі коридору допустимого коливання прибутковості десятирічних держпаперів на грудневому засіданні, щоб було сприйнято ринком як крок до пом'якшення його політики.

"Ми вважаємо, що японський ЦБ зазнає складнощів зі своєю політикою контролю прибутковості та зрештою йому доведеться відмовитися від неї - це ключовий фактор зміцнення ієни", - зазначає аналітик з валютного ринку National Australia Bank Ltd. у Сіднеї Родріго Кетріл.

Експерт очікує зниження курсу долара до ієни до 120 ієн у 2023 році.




Просмотров: 251
Другие новости