Компании

все компании

Японія має намір виділити Україні $500 млн допомоги

29 грудня 2022 року, 16:10
Японія вже надала Україні $1,1 млрд фінансової, гуманітарної та військової допомоги, і має намір виділити ще $500 млн, повідомив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

"Що стосується допомоги, то ми вже надали $ 1,1 млрд і припускаємо надати ще $ 500 млн. допомоги. Також ми розглядаємо інші пакети допомоги", - сказав посол в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Посол підкреслив, що з перших днів повномасштабного вторгнення РФ Японія почала надавати Україні фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Щодо військової допомоги, він зазначив, що згідно із законом Японія не може безпосередньо надавати зброю, проте японський уряд вперше вирішив надати нелетальне спорядження, включно з дронамі, касками, бронежилетами, зимовим одягом, а також аптечками та пайками.

"Ми продовжуємо розширювати список. І зараз ми ведемо переговори з українськими колегами про можливість надання технологій подвійного призначення", - додав посол.

Також Мацуда підкреслив, що Японія підтримує Україну і дипломатичними зусиллями.

"Ми звертаємося до тих країн, які ще не визначилися зі своєю позицією з приводу цієї війни, або до тих країн, які все ще зберігають нейтралітет. Такі цілі нашого дипломатичного підходу. Так ми намагаємося переконати їх підтримати Україну або брати участь у міжнародних санкційних режимах", - сказав він.

Ексклюзивне інтерв'ю з послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 230
Другие новости