Компании

все компании

Президент України підписав закони про пільговий імпорт генераторів і Starlink

29 грудня 2022 року, 22:31
Президент України Володимир Зеленський підписав закони №8196/8197 про сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України, які, зокрема, скасовують ПДВ і мита на імпорт генераторів та іншого енергообладнання, а також супутникових систем Starlink на період до травня 2023 року.

Як написав у Телеграм-каналі народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос"), закони набудуть чинності через три дні після опублікування, за його розрахунками, 2-3 січня 2023 року.

"Із головних новацій: на законодавчому рівні впроваджується ввезення генераторів, іншого обладнання, Starlink без мита і ПДВ. У тому числі для фізичних осіб. Норма діятиме до травня 2023 року", - написав Железняк.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила законопроєкти №8196/8197 у другому читанні 13 грудня.

Законопроєкти також звільняють від ПДВ і мита на ввезення обладнання в рамках технічної допомоги Energy Community, поштові та експрес-відправлення, і надають можливість зберігати пальне без ліцензії в об'ємі до 2000 літрів, а понад цей об'єм на умовах повідомлення податкової за декларативним принципом.

Як раніше повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, метою зазначених вище законопроєктів є введення короткострокових стимулюючих податкових і митних пільг для відновлення енергетичної інфраструктури.





Просмотров: 335
Другие новости