Компании

все компании

Ferrexpo заперечує зв'язок затримання Костянтина Жеваго з компанією

29 грудня 2022 року, 13:18
Гірничорудній компанії Ferrexpo plc з основними активами в Україні відомо про затримання у Франції її невиконавчого директора і мажоритарія Костянтина Жеваго, однак компанія розуміє, що причиною тому є справи, не пов'язані з Ferrexpo.

"Рада директорів Ferrexpo намагається прояснити ситуацію й інформуватиме ринок у міру необхідності", - зазначається в біржовому повідомленні компанії.

Як повідомлялося, про затримання Жеваго у французькому Куршевелі з метою подальшої екстрадиції в Україну стало відомо вдень 28 грудня.

"На сьогоднішній день за запитом слідчих Державного бюро розслідувань (ДБР) вдалося в Куршевелі затримати Костянтина Жеваго. Ви знаєте, що він є фігурантом кількох кримінальних проваджень у ДБР. Зараз готуються документи на екстрадицію", - сказала в ефірі українського телемарафону радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян.

Згідно з інформацією на сайті біржі, одразу після появи цієї новини акції блискавично подешевшали на 4,4 пенса - до 168,5 пенсів, а зараз вони торгуються за курсом 163,3 пенса, що приблизно на 5,5% нижче, ніж до новини про затримання.

За останні 52 тижні курс акцій Ferrexpo опускався і нижче - до 96 пенсів на тлі новин про зупинку виробництва через проблеми з енергопостачанням, спричинені російськими обстрілами енергоінфраструктури, а також з урахуванням загальної світової ситуації на ринку залізної руди.
На новини в середині листопада про обшуки на підприємствах компанії в Полтавській області за звинуваченням у заниженні рентної плати за використання надр на 10 млрд грн котирування відреагували слабо, залишаючись на рівні близько 142-143 пенсів.




Просмотров: 282
Другие новости