Компании

все компании

Українські виробники отримали право експортувати м'ясо птиці до Канади та рибні продукти до Туреччини

28 грудня 2022 року, 21:03
Українські виробники в грудні 2022 року одержали право експортувати м'ясо птиці та продуктів із нього до Канади, а рибні продукти - до Туреччини, повідомляють на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби) в середу.

За її даними, нові ринки для бізнесу відкрито завдяки спільній роботі відомства, Міністерства закордонних справ України та іноземних посольств.

Відповідна робота з відкриття ринку Канади для українського м'яса птиці та м'ясопродуктів розпочалася ще 2019 року, коли представники канадського сертифікаційного органу CFIA провели інспектування системи держконтролю за виробництвом на українських підприємствах. Список українських компаній, які тепер мають право експортувати м'ясо птиці та продукти з нього до Канади, додано до бази даних CFIA, а на офіційному веб-порталі організації опубліковано вимоги щодо ввезення м'ясних продуктів з України до Канади.

За даними Служби, у грудні Україна також отримала право експортувати рибні продукти до Туреччини для експорту. Форма відповідного сертифіката вже розміщена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

Як повідомлялося, за період дії воєнного стану в Україні зросла кількість підприємств-виробників продуктів тваринного походження, які мають право експорту своєї продукції на територію Європейського Союзу. Їхня кількість збільшилася на 33 (або 8,5%) порівняно із зимою 2021 року - до 418 із 385. Найбільше зросла кількість українських експортерів молокопродуктів - на 11, рибопродуктів - на шість, равликів і продуктів із них - на п'ять.





Просмотров: 307
Другие новости