Компании

все компании

АМКУ оштрафував "Укрстальпостач" та "Український трубний завод" на 116 млн грн

28 грудня 2022 року, 16:25
Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) ухвалила рішення про накладення штрафу на ТОВ "Укрстальпостач" і ТОВ "Український трубний завод" за змову під час їхньої участі в публічних закупівлях.

Згідно з прес-релізом у вівторок, йдеться про вісім процедур закупівель, які оголошувалися різними замовниками.

"Під час розгляду справи було встановлено обставини, які у своїй сукупності свідчать про вчинення відповідачами антиконкурентних узгоджених дій для усунення конкуренції між ними під час участі в торгах. Було встановлено неспростовні факти, які свідчать про скоординовану поведінку компаній під час підготовки та участі в торгах, комунікації між ними та обміну інформацією", - констатується в прес-релізі.

На думку АМКУ, такі узгоджені дії учасників публічних закупівель є порушенням (п. 4 ч. 2 ст. 6, п. 1 ст. 50 закону "Про захист економічної конкуренції").

За змову ТОВ "Укрстальпостач" і ТОВ "Український трубний завод" оштрафовані Комітетом на загальну суму 103,256 млн грн. Зокрема, на ТОВ "Укрстальпостач" накладено штраф у 94,890 млн грн, на ТОВ "Український трубний завод" - 8,366 млн грн.

теги: АМКУ, штраф



Просмотров: 376
Другие новости