Компании

все компании

Ієна і юань стабільні в парі з доларом США

27 грудня 2022 року, 10:51
Японська ієна і китайський юань стабільні в парі з доларом США, тоді як євро і фунт стерлінгів слабко дорожчають під час торгів вранці у вівторок.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), опускається на 0,25%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,1%.

Євро за даними на 7:36 кв торгується в районі $1,065 проти $1,0637 за підсумками сесії в понеділок. Фунт стерлінгів подорожчав до $1,2094 з $1,2069 напередодні.

Єдина європейська валюта перебуває поблизу максимальної за півроку позначки в $1,06. Основними факторами, що підтримують її, є "яструбиний" настрій Європейського центрального банку (ЄЦБ) і загальний спад курсу долара на тлі сповільнення інфляції в США, зазначає Trading Economics.

Тим часом грудневі дані за індексом менеджерів закупівель (PMI) в єврозоні показали, що ділова активність у блоці скоротилася мінімальними темпами за 4 місяці, вказавши на те, що рецесія в регіоні може виявитися менш суворою, ніж очікувалося.

Вартість євро до долара з початку року впала майже на 6% на занепокоєнні інвесторів через енергетичну та геополітичну кризу в Європі.

Курс єни до американського долара на 7:45 кв становить 132,86 єни порівняно з 132,88 єни в понеділок. Китайський юань торгується на позначці в 6,9583 юаня/$1 проти 6,9622 юаня/$1 днем раніше.

Влада КНР скасує обов'язковий карантин для тих, хто приїжджає в країну із закордону з 8 січня, передає Bloomberg. Крім того, Пекін знизив рівень нагляду за COVID-19, відмовившись від юридичної основи для введення жорстких заходів боротьби з поширенням інфекції. "Наші пріоритети мають зміститися із запобігання та контролю (над коронавірусом - ІФ) до його лікування", - сказав керівник групи експертів із боротьби з COVID-19 при Національній комісії охорони здоров'я КНР Лян Ваннянь в інтерв'ю для People's Daily.

Китай останнім часом зробив кілька суттєвих кроків у бік відмови від жорсткої антиковідної політики. Це, як очікують аналітики, може спричинити економічне піднесення наступного року, хоча короткострокові перспективи залишаються затуманеними через різкий стрибок захворюваності, що спостерігається після послаблення антикоронавірусних заходів.




Просмотров: 286
Другие новости