Компании

все компании

Microsoft боротиметься за купівлю Activision

23 грудня 2022 року, 19:17
Microsoft Corp. представила власні аргументи у відповідь на позов Федеральної торгової комісії (FTC) США, яка намагається заблокувати її угоду з Activision Blizzard Inc.

Компанія стверджує, що купівля нею Activision, що випускає такі ігри, як Call of Duty, Diablo і World of Warcraf, не зашкодить конкуренції в цій сфері.

У заяві Microsoft зазначається, що вона не є провідним світовим розробником ігрових консолей або контенту для них, а з покупкою Activision розраховує підвищити свою конкурентоспроможність. "Ми прагнемо збільшити присутність на ринку мобільних ігор, при тому що три чверті продуктів Activision і більше третини її виручки пов'язані саме з цим сегментом", - ідеться в заяві Microsoft, поширеній у відповідь на позов FTC.

У компанії також вважають "хорошим починанням" прагнення підвищити доступність "обмеженого портфеля популярних ігор Activision для споживачів завдяки їхньому поширенню на більшій кількості платформ".

Microsoft виробляє ігрові приставки Xbox і конкурує в цьому сегменті з Sony Corp. (виробник консолей PlayStation) і Nintendo Co. (Switch).

FTC вважає, що угода дасть Microsoft можливість контролювати доступ користувачів до відеоігор Activision на пристроях крім Xbox. Регулятор вважає, що угода може призвести до підйому цін на ігри, погіршення їхньої якості на альтернативних платформах, а також повної відмови від надання доступу до відеоігор користувачам інших приставок, зазначає The Wall Street Journal.

У Microsoft, однак, вважають, що угода не зможе завадити конкуренції у "високо конкурентній сфері". "Це особливо очевидно, коли виробник дав чітко зрозуміти, що не має наміру закривати доступ до гри для (приставок - ІФ) конкурентів", - наголошується в заяві компанії.

Microsoft незадовго до подачі позову FTC повідомила регулятору про готовність підписати юридично зобов'язуючу угоду про збереження доступу до Call of Duty для альтернативних консолей принаймні на 10 років.

Регулятори Євросоюзу і Великої Британії також перевіряють угоду. У середу Управління із захисту конкуренції та ринків Сполученого Королівства (Competition and Markets Authority, CMA) повідомило, що три чверті відгуків, отриманих ним від користувачів, говорять на підтримку угоди.

Судові розгляди між Microsoft і FTC намічені на серпень. Компанія, однак, розраховує на досягнення мирової угоди з регулятором.

Microsoft оголосила про плани купівлі Activision у січні 2022 року, сума угоди становить $69 млрд.




Просмотров: 516
Другие новости