Компании

все компании

Netflix інвестує $900 млн у нову кіностудію

22 грудня 2022 року, 17:10
Стрімінговий сервіс Netflix Inc. планує інвестувати понад $900 млн у створення сучасного комплексу з виробництва кінофільмів на місці зачиненої військової бази в штаті Нью-Джерсі, повідомляє MarketWatch з посиланням на заяву компанії.

Netflix заплатить $55 млн за ділянку землі площею близько 120 гектарів, на якій розташовувалася військова база "Форт Монмут".

На ділянку претендували ще три організації, але спеціальне агентство, відповідальне за відновлення району, який сильно постраждав в економічному плані після закриття бази в 2011 році, підтримало заявку Netflix.

Компанія має намір інвестувати в проект $848 млн протягом кількох років. На першій стадії реалізації на придбаній ділянці буде побудовано 12 павільйонів звукозапису, а на наступних стадіях тут можуть з'явитися офісні будівлі та інші об'єкти, які використовують для виробництва фільмів.

"Ми вважаємо, що відкриття кіностудії допоможе створити тисячі нових робочих місць і принесе економіці штату мільярди доларів, а також посприяє появі динамічної кіновиробничої екосистеми в Нью-Джерсі", - зазначив CEO компанії Тед Сарандос.

Акції Netflix подорожчали на 3,4% за підсумками торгів у Нью-Йорку в середу. З початку року капіталізація компанії впала вдвічі, до $128 млрд.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 293
Другие новости