Компании

все компании

Кабмін припинив приватизацію двох підприємств

20 грудня 2022 року, 10:40
Кабінет міністрів України припинив приватизацію АТ "Київський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" (держчастка 25%) і "Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" (держчастка 50%) і передав їх в управління Міністерству енергетики від Фонду державного майна (ФДМ).

Відповідні рішення закріплені розпорядженнями №1124-р і №1125-р від 9 грудня, які розміщені на "Урядовому порталі".
Згідно з розпорядженнями, ФДМ доручено вжити заходів щодо припинення приватизації зазначених пакетів акцій і передати повноваження з управління ними Міненерго.

Згідно з інформацією ресурсів Youcontrol і "Опендатабот", статутний капітал київського "Енергопроекту" становить 0,993 млн грн, його директор - Юрій Малахов. Іншим великим акціонером із часткою 71,05%, окрім держави в особі ФДМ, є ПрАТ "Міжнародна енергетична компанія", засновником якої є Марк Дубовой.

Статутний капітал харківського "Енергопроекту" становить 0,5 млн грн, його директором є Олександр Гречко. Іншими акціонерами, окрім держави в особі РВ ФДМ по Харківській області, є ТОВ "Рістенс Інвест" (12,1926%, власник Руслан Лебедєв), а також приватні особи Наталя Черно (12%), Олександр Гринько (11,3%) і Лідія Кравченко (6%).

Обидва інститути є виконавцями великих проєктів, зокрема обсягом понад 1 млн грн, для підрозділів НАЕК "Енергоатом".




Просмотров: 290
Другие новости