Компании

все компании

ЄБРР надасть агрохолдингу Grain Alliance кредит на EUR10 млн

19 грудня 2022 року, 16:17
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть агрохолдингу Grain Alliance Group (Швеція) з активами в Україні EUR10 млн кредиту терміном на п'ять років, який буде спрямований на збільшення до 400 тис. тонн на рік перевантажувальних потужностей його зернового терміналу в місті Черна-над-Тисою (Словаччина).

"Кредит ЄБРР профінансує розширення хаба в Словаччині, щоб забезпечити його перевантажувальну потужність до 400 тис. тонн на рік. Кредит також підтримає Grain Alliance Group під час збільшення складських потужностей, модернізації та автоматизації інфраструктури, а також у придбанні зернових бункерів, локомотивів і вантажівок для безпечного транспортування зерна з українських елеваторів до словацького хаба і далі до кінцевих клієнтів", - повідомляють у прес-релізі банку в понеділок.

Згідно з документом, Grain Alliance придбала зерновий логістичний хаб біля кордону України та Словаччини навесні 2022 року для поставок сільгосппродукції наземними шляхами в обхід українських портів, пропускна спроможність яких істотно знизилася через повномасштабне російське військове вторгнення.

"Ця інвестиція також матиме вирішальне значення для подальшої генерації прибутку, збереження більш ніж 1000 робочих місць і забезпечення доступу до засобів існування для людей, які постраждали від війни Росії проти України", - зазначено в прес-релізі ЄБРР.

Позику буде надано відповідно до програми "Шляхи солідарності", запущеної Європейською Комісією та країнами-партнерами ЄС для забезпечення глобальної продовольчої безпеки та допомоги економіці України. П'ятирічний кредит буде підтриманий через Фонд кризового реагування, Спеціальний фонд акціонерів ЄБРР (SSF) і Фонд співпраці Японії та ЄБРР.

У прес-релізі нагадується, що ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором України. З початку російського вторгнення банк виділив Україні понад EUR1,1 млрд і планує потроїти цю цифру до кінця 2023 року. Його основні акценти - підтримка реального сектору економіки - енергетичної та продовольчої безпеки, відновлення залізничної інфраструктури та підтримка приватного сектору. ЄБРР рішуче засудив російське вторгнення і закрив свої офіси в Росії та Білорусі.

До війни Grain Alliance обробляв 57 тис. га в Київській, Полтавській, Чернігівській та Черкаській областях, вирощував понад 300 тис. тонн зернових і олійних на рік, і володів більш ніж тисячею голів великої рогатої худоби.

Агрохолдинг має в Україні шість зерносховищ із сумарною ємністю понад 260 тис. тонн.

Засновники ТОВ "Харвест Мун Іст" (смт Баришівка Київської обл.) і BZK Grain Alliance (Швеція) 2009 року створили спільну компанію - Grain Alliance.




Просмотров: 350
Другие новости