Компании

все компании

ЄБРР надасть "ArcelorMittal Кривий Ріг" кредит на $100 млн

15 грудня 2022 року, 23:00
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить Криворізькому гірничо-металургійному комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) кредит $100 млн на поповнення оборотного капіталу.

"Кредит буде використано для фінансування потреб компанії в оборотному капіталі для забезпечення безперервності діяльності в Україні", - наголошується в повідомленні банку в четвер.

Згідно з ним, рада директорів банку схвалила цей проект на засіданні 14 грудня.

ЄБРР нагадав, що надав АМКР фінансування у 2017 році, розробив комплексний План екологічних і соціальних заходів (ESAP) і стежить за його виконанням ПСЗМ, здійснюючи в останні роки контрольні візити на підприємство.

"Загалом компанія йшла за графіком впровадження і надала звітність відповідно до вимог. Надання оборотного капіталу в рамках концепції стійкості України дасть змогу, серед іншого, продовжити інвестиційні плани та реалізувати наявний ESAP, що, своєю чергою, дасть змогу значно поліпшити стан довкілля, здоров'я та безпеки населення на об'єкті", - зазначив банк.

ЄБРР уточнив, що ключовим аспектом поточної інвестиційної програми є модернізація аглофабрики, і цей інвестиційний процес триває: наразі тривають роботи на агломераційних лініях, а також на об'єктах з очищення повітря, однак деякі інвестиції, заплановані на 2022-2023 роки, було відкладено через тривалу війну та близькість фронту.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки, власником компанії є ArcelorMittal.

АМКР 24 листопада цього року після блекауту, що стався напередодні через російські ракетні обстріли енергетичної інфраструктури, повідомив про критичне обмеження споживання електроенергії та припинення більшості виробничих процесів. Згідно з інформацією компанії, наявних обсягів електроенергії недостатньо, щоб підтримувати виробництво навіть на рівні 20% потужності.

Крім того, вночі 5 грудня АМКР зазнав російського ракетного удару.




Просмотров: 287
Другие новости