Компании

все компании

Канада надасть $85 млн для термінового відновлення енергосистеми України - Фріланд

14 грудня 2022 року, 13:28
Канада надасть CAD115 млн (близько $84,9 млн за поточним курсом) для термінового відновлення енергосистеми України, заявила канадський віце-прем'єр і міністр фінансів Христя Фріланд.

"Поки народ України продовжує свій героїчний опір, ми всі повинні зробити ще більше, щоб він зміг витримати цю боротьбу. Саме тому Канада надасть $115 млн із тарифних надходжень від імпорту з РФ і Білорусі для термінового відновлення енергосистеми Києва", - написала вона у Twitter.

Мінфін Канади у пресрелізі у вівторок нагадав, що 2 березня Канада стала першою країною, яка скасувала статус найбільшого сприяння для імпорту з Росії та Білорусі, що призвело до застосування тарифів у розмірі 35% практично до всіх товарів, що ввозяться в Канаду з цих двох країн.

У червні лідери G7 зобов'язалися вивчити можливості використання доходів, отриманих унаслідок тарифних заходів проти Росії, для допомоги Україні. "Будучи першою країною G7, яка виконала це зобов'язання, Канада надасть Україні 115 мільйонів (канадських) доларів - суму очікуваних тарифних надходжень від російських і білоруських товарів - у рамках Проекту Світового банку з відновлення зимових умов і енергетичних ресурсів (Re-PoWER Ukraine)", - уточнило канадське фінансове відомство.

Воно нагадало, що цей фонд було нещодавно створено для сприяння наданню грантів від міжнародних партнерів для відновлення основних енергетичних послуг в Україні.

Загалом від початку жорстокого та незаконного вторгнення Росії Канада вже виділила Україні пряму фінансову допомогу в розмірі CAD2 млрд у 2022 році та додаткові CAD500 млн у вигляді облігацій на підтримку суверенітету України на початку цього місяця. Цього року Канада також надала Україні військову, гуманітарну та іншу допомогу на суму понад CAD2,5 млрд.




Просмотров: 237
Другие новости