Компании

все компании

Англійські вчені рекомендують вживати виноград, щоб запобігти сонячним опікам

14 грудня 2022 року, 10:58
Англійські вчені з'ясували, що щоденне вживання винограду може запобігти сонячним опікам і знизити ризики виникнення меланоми.

Згідно з новим дослідженням, люди, які вживають трохи більше двох чашок винограду на день, краще захищені від впливу шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

За цей ефект відповідають натуральні компоненти, що містяться в ягодах, які називаються поліфеноли.

За результатами дослідження виявилося, що близько 30% усіх випробовуваних мали певну стійкість до ультрафіолетового випромінювання одразу після вживання в їжу винограду, а близько 10% з них володіли цією стійкістю протягом наступних чотирьох тижнів після того, як припинили їсти цей продукт.

Для участі у випробуванні було відібрано 29 осіб, які протягом двох тижнів щодня вживали по дві склянки біологічної добавки з винограду у вигляді порошку. Попередньо вчені проаналізували їхній стан здоров'я, аналізи крові, сечі та мікрофлори кишківника.

Меланома - один із найнебезпечніших і найагресивніших видів раку шкіри. Вона розвивається практично безсимптомно, а прогресує стрімко. За даними ВООЗ, у світі щорічно діагностується 132 тисячі нових випадків меланоми. Тільки у Великій Британії захворюваність на цей вид раку подвоїлася вдвічі за останні роки.




Просмотров: 237
Другие новости