Компании

все компании

Аналітики ING прогнозують паритет долара США і євро у 2023 році

12 грудня 2022 року, 14:52
Аналітики ING прогнозують паритет долара США і євро у 2023 році Аналітики ING прогнозують паритет долара США і євро протягом практично всього 2023 року.

"Головний висновок, який ми зробили в нашому прогнозі валютних курсів на 2023 рік, полягав у тому, що повторення домінуючого тренду долара наступного року малоймовірне", - повідомляється в огляді.

Як зазначають аналітики, на валютному ринку всіх хвилює питання, чи досягнув долар піку. Дані про деяке ослаблення інфляції в США і натяки на пом'якшення політики "нульової терпимості" щодо COVID-19 у Китаї в сукупності призвели до того, що американська нацвалюта впала приблизно на 8% з максимумів кінця.

Ті, хто виступає за продовження падіння долара, повністю зосереджені на діях Федрезерву та його розвороту до повномасштабного циклу пом'якшення грошово-кредитної політики.

"Ми, безумовно, згодні з тим, що "голубиний" розворот у ФРС - який зрештою призведе до початку зниження прибутковості короткострокових держоблігацій - є необхідною умовою падіння долара", - йдеться в огляді.

Однак для цього також необхідно, щоб інвестиції в Європі та Азії стали досить привабливими, щоб забирати кошти з доларових депозитів, вважають експерти.

"Залишається сумнівним, чи будуть виконані будь-які з цих умов у 2023 році, і ми, як і раніше, скептично ставимося до того, що пара євро/долар зможе зберегти зростання вище за рівень 1,05", - наголошується в повідомленні.




Просмотров: 1162
Другие новости