Компании

все компании

Ринки акцій АТР знижуються в п'ятницю

2 грудня 2022 року, 13:08
Ринки акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) знижуються на торгах у п'ятницю.

Інвестори чекають більшої ясності від китайської влади, після того як Пекін просигналізував про пом'якшення низки жорстких обмежень, спрямованих проти поширення коронавірусної інфекції, пише CNBC.

Кілька великих міст КНР оголосили про пом'якшення антиковідних заходів. У Гуанчжоу, Шицзячжуані та Ченду послаблено вимоги, що стосуються регулярності проходження тестів на COVID-19 і пересування громадян, повідомило агентство Bloomberg. У деяких областях почали працювати ринки і громадський транспорт. У Пекіні хворим людям дозволено перебувати вдома замість ізоляції в спеціальних центрах.

Значення японського Nikkei 225 до 7:11 кск знизилося на 1,7%. У певний момент торгів індикатор опустився до мінімуму за три тижні, зазначає Trading Economics.

Лідерами зниження вартості серед компонентів індексу виступають акції автовиробника Mitsubishi Motors Corp. (-5,6%), виробника підшипників і карданних валів NTN Corp. (-5,3%) і виробника електричних кабелів Fujikura Ltd. (-4,3%).

Крім цього, зменшується ціна акцій таких великих компаній, як SoftBank Group (-0,3%), Sony Group Corp. (-1,3%), Fast Retailing Co. (-2,3%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:16 кск втратив 0,3%, гонконгський Hang Seng - 0,6%.

Інвестори фіксують прибуток після впевненого ралі, пов'язаного з пом'якшенням позиції КНР щодо антиковідних обмежень, пише Trading Economics.

Найбільш істотне зниження котирувань на Гонконгській фондовій біржі показують акції забудовників Country Garden Holdings Co. Ltd. (-6,4%), Country Garden Services Holdings Co. Ltd. (-5,6%) і Longfor Group Holdings Ltd. (-5,4%).

Значення південнокорейського індексу Kospi до 7:14 кск знизилося на 1,4%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. зменшилися на 2,9%, тоді як автовиробника Hyundai Motor - на 1,5%.

Споживчі ціни в Південній Кореї в листопаді зросли на 5% у річному вираженні - мінімальними темпами з квітня 2022 року - після підйому на 5,7% місяцем раніше, показали дані статистичного агентства країни. Аналітики в середньому очікували, що інфляція в країні становитиме 5,1%, пише Trading Economics.

У щомісячному вираженні споживчі ціни в листопаді знизилися на 0,1% після зростання на 0,3% місяцем раніше.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 втратив за підсумками торгів у п'ятницю 0,7%.

Роздрібні продажі в Австралії скоротилися на 0,2% у щомісячному вираженні в жовтні порівняно зі зростанням на 0,6% місяцем раніше, показали офіційні статдані.

Це перше скорочення показника в поточному році. Воно викликане тим, що ціновий тиск і зростання процентних ставок почали чинити негативний вплив на споживчі витрати, пише Trading Economics.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилися на 1,6% і 1,1% відповідно.

По материалам: CNBC


теги: АТР, акція



Просмотров: 244
Другие новости