Компании

все компании

Долар США стабільний у парі з євро, зміцнюється щодо фунта і дешевшає до ієни

2 грудня 2022 року, 11:05
Долар США стабільний у парі з євро на торгах у п'ятницю, зміцнюється щодо фунта стерлінгів і дешевшає до єни.

У центрі уваги трейдерів - звіт по американському ринку праці за листопад, який буде оприлюднено о 15:30 кск.

Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачає збільшення кількості робочих місць в економіці США в листопаді на 200 тис. і збереження безробіття на рівні 3,7%.

Листопадовий звіт з ринку праці важливий для Федеральної резервної системи (ФРС), яка проведе чергове засідання 13-14 грудня. Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової ставки, ринок чекає її підйому Федрезервом на 50 б.п. - до 4,25-4,5% річних.

За підсумками грудневого засідання також буде опубліковано новий точковий графік прогнозів (dot plot), що відображає індивідуальні очікування членів ради керівників ФРС і голів федеральних резервних банків щодо процентних ставок.

Раніше цього тижня голова американського ЦБ Джером Пауелл підтвердив, що Федрезерв може уповільнити підйом базової ставки вже в грудні.

Заступник голови ФРС з банківського нагляду Майкл Барр у четвер також висловився на користь більш повільного підвищення ставки.

"Ми рухалися дуже і дуже швидко до рівня ставки, який обмежував би економічну активність, і зараз, коли ми дуже близькі до нього, я вважаю, є сенс уповільнити темпи підйому", - наводить слова Барра Market Watch.

Пара євро/долар за даними на 8:20 кск у п'ятницю торгується на рівні $1,0529 порівняно з $1,0527 на закриття попередньої сесії. Курс фунта опустився до $1,2239 порівняно з $1,2256 за підсумками торгів у четвер.

Курс долара до ієни знизився під час торгів до 135,08 ієни порівняно з 135,34 ієни на закриття попередньої сесії.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає в п'ятницю 0,01%, ширший WSJ Dollar Index - 0,04%.




Просмотров: 268
Другие новости