Компании

все компании

Ринки акцій АТР демонструють підйом у четвер

1 грудня 2022 року, 15:09
Ринки акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструють підйом під час торгів у четвер слідом за істотним зростанням фондових індексів США.

Інвестори оцінюють виступ голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла.

Він заявив, що американський ЦБ може уповільнити темпи підвищення процентних ставок за підсумками грудневого засідання. "Час стримати темпи підвищення ставки, можливо, прийде вже на наступному засіданні", - сказав Пауелл під час виступу в Брукінгському інституті в середу.

При цьому глава ФРС спробував врівноважити ці слова "яструбиними" сигналами, зазначає Market Watch. Зокрема, він заявив, що остаточний пік ставок має бути вищим, ніж можна було очікувати кілька місяців тому.

Крім того, Пауелл дав зрозуміти, що питання про зниження ставки наразі неактуальне. "Історія настійно застерігає нас від передчасного пом'якшення політики", - сказав він.

Позитивний вплив на настрої учасників торгів справили також новини з Китаю.

Влада міста Гуанчжоу скасувала в низці районів обмеження, введені для боротьби з поширенням коронавірусу. Суворий локдаун діяв у місті з населенням понад 18 млн осіб кілька тижнів, було зупинено роботу підприємств, діяли жорсткі карантинні заходи для хворих і тих, хто контактував із ними.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:26 кск збільшився на 0,7%, гонконгський Hang Seng - на 1,45%.

Найбільш істотне підвищення котирувань на Гонконгській фондовій біржі показують акції Shenzhou International Group, яка займається виробництвом і продажем трикотажних виробів, - на 9%, мережі ювелірних магазинів Chow Tai Fook Jewellery Group Ltd. - на 6,6%, інтернет-компанії Baidu - на 5%.

Крім того, дорожчають папери ритейлерів Alibaba і JD.com Inc. - відповідно на 4,3% і 1,5%, телекомунікаційних China Unicom і China Telecom - на 4,6% і 2,2%.

Значення японського Nikkei 225 до 8:21 кск зросло на 1,1%.

Лідерами підвищення вартості серед компонентів індексу виступають акції фармацевтичної Eisai (+4,7%), виробника чипів Advantest (+4,3%), косметичної Shiseido (+4,1%).

Крім цього, збільшується ціна акцій таких великих компаній, як SoftBank Group (+1,8%), Sony (+0,9%), Fast Retailing (+2,8%).

Значення південнокорейського індексу Kospi до 8:21 кск підвищилося на 0,3%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 0,5%, тоді як автовиробника Hyundai Motor - на 0,9%.

Економіка Південної Кореї в третьому кварталі 2022 року зросла на 3,1% відносно аналогічного періоду минулого року, свідчать остаточні дані Банку Кореї. Порівняно з другим кварталом ВВП збільшився на 0,3%, що стало мінімальними темпами підйому за рік.

Динаміка обох показників збіглася як із попередньо оголошеними даними, так і з прогнозами аналітиків.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав за підсумками торгів у четвер майже 1%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зросли на 2,1% і 3,3% відповідно.

По материалам: MarketWatch


теги: АТР, акція



Просмотров: 223
Другие новости