Компании

все компании

Ірландія оштрафувала Meta на 265 млн євро за витік даних

29 листопада 2022 року, 16:22
Ірландська Комісія із захисту даних (Irish Data Protection Commission) оштрафувала компанію Meta Platforms Inc. (визнана в РФ екстремістською організацією та заборонена) на 265 млн євро за недостатні зусилля із запобігання витоку даних більш ніж півмільярда користувачів соцмережі Facebook.

Про витік персональних даних 533 млн користувачів Facebook зі 106 країн стало відомо торік, коли базу даних, що містила імена, дати народження, номери телефонів та адреси електронної пошти, виклали на одному з хакерських форумів. Керівництво соцмережі повідомило про усунення вразливості, що призвела до витоку, ще влітку 2019 року.

Це третій за величиною штраф за весь час дії Загального регламенту про захист даних (General Data Protection Regulation, GDPR), зазначає агентство Bloomberg. Згідно з цим зводом правил, європейські регулятори можуть штрафувати компанії на суму до 4% їхньої річної виручки.

Рекордний штраф у межах GDPR отримала Amazon.com Inc. - у липні 2021 року їй було наказано виплатити 746 млн євро за порушення, що стосуються показу реклами користувачам.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 346
Другие новости