Компании

все компании

Страхові об'єднання України підтримують законопроєкт про реформування сфери містобудування

28 листопада 2022 року, 14:50
Асоціація "Страховий бізнес" разом із Лігою страхових організацій України та Харківською спілкою страховиків підтримали проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності" (№5655) з рекомендацією для його прийняття в другому читанні та в цілому Верховною Радою.

Відповідну думку професійні об'єднання страховиків оприлюднили у відкритому листі, зазначено в повідомленні асоціації у Facebook у понеділок.

"Чинний текст законопроєкту передбачає страхування відповідальності уповноважених осіб з містобудівного контролю. З огляду на міжнародну страхову та перестрахувальну практику, вважаємо за доцільне надалі поширити таку практику на виконавців окремих видів архітектурних і будівельних робіт, які беруть участь у створенні об'єктів будівництва, а саме архітекторів, інженерів-проектувальників, інженерів з технічного нагляду тощо", - наголошує генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" В'ячеслав Черняховський, слова якого наводяться в повідомленні.

Як повідомлялося, законопроєкт №5655 передбачає провадження діяльності з проведення експертизи проєктної документації на будівництво експертною організацією та здійснення містобудівного контролю за умови попереднього укладення договору страхування професійної відповідальності, без наявності якого неможливе провадження діяльності експертною організацією та уповноваженою особою з містобудівного контролю.




Просмотров: 239
Другие новости