Компании

все компании

Aveva схвалила угоду про продаж бізнесу з Schneider Electric на суму $12 млрд

27 листопада 2022 року, 16:24
Акціонери британського розробника ПЗ Aveva Group Plc схвалили угоду про продаж бізнесу французькому промисловому концерну Schneider Electric SE на суму 9,9 млрд фунтів стерлінгів ($11,9 млрд).

Як повідомляють у прес-релізі Aveva, за угоду проголосували 83% акціонерів. Тепер їй належить отримати схвалення британського суду, засідання якого відбудеться в першому кварталі 2023 року.

У рамках угоди, Schneider Electric, якій вже належить близько 59% акцій Aveva, заплатить по 32,25 фунтів за решту акцій компанії. При цьому французький конгломерат підвищив свою початкову пропозицію в 31 фунт за папір до цієї суми раніше в листопаді після того, як деякі акціонери Aveva заявили, що не підтримають угоду.

Schneider Electric тоді позначив, що це остаточна його пропозиція доти, доки не з'явиться ще один претендент на купівлю Aveva.

Schneider Electric є виробником розподільної та захисної апаратури, пристроїв автоматики для електроенергетики. Aveva випускає програмні продукти для різних галузей, зокрема для нафтогазового сектора, хімічної та харчової промисловості, а також електроенергетики.

Котирування акцій Schneider Electric знижуються на 0,3% на торгах у Франції в п'ятницю, тоді як папери Aveva в Лондоні піднімаються в ціні на 0,3%.




Просмотров: 398
Другие новости