Компании

все компании

Adani Enterprises планує залучити $2,5 млрд завдяки розміщенню нових акцій

26 листопада 2022 року, 18:31
Індійська Adani Enterprises Ltd. планує залучити 200 млрд рупій ($2,5 млрд) завдяки розміщенню нових акцій і отримала на це схвалення ради директорів, йдеться в повідомленні компанії.

Компанія індійського мільярдера Гаутама Адані прагне збільшити кількість акцій, що перебувають у вільному обігу, і поліпшити показники левереджа. Стрімке розширення бізнесу конгломерату індійського мільярдера, що охоплює сфери від енергетики до портів, ускладнило його структуру та створило певні фінансові проблеми, зазначає агентство Bloomberg.

Залучення значної суми грошових коштів за один раз може поліпшити показники боргу компанії (до чого закликають і кредитори), розширити базу інвесторів і підвищити ліквідність акцій.

Крім того, може зрости кількість аналітиків, які дають рекомендації для акцій компанії. Наразі їх відстежують тільки дві брокерські фірми, незважаючи на зростання котирувань паперів більш ніж у 21 раз за останні чотири роки.

Ціна акцій Adani Enterprises за підсумками торгів у п'ятницю знизилася на 0,5%. З початку поточного року їхня вартість підскочила у 2,3 раза.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 311
Другие новости