Компании

все компании

В Японії випускають туалетний папір для протидії самогубствам

24 листопада 2022 року, 19:06
В Японії, яка вже тривалий час стикається з проблемою високого показника самогубств серед підлітків, влада префектури Яманасі пробує незвичний підхід у боротьбі з цією соціальною недугою: вона друкує підбадьорливі послання і пропозицію допомоги на рулонах туалетного паперу.

"Душевно-рятівні" тексти і телефони гарячої лінії для психологічної підтримки з'явилися на 6 тис. рулонах піпіфаксу, які розподілять по 12 місцевих університетах у листопаді.

"Дорогий, хто хоче покінчити з усім цим", - так починається відозва на туалетному папері до того, хто, можливо, вирішив звести рахунки з життям. "Дорогий, хто проводить дні в болю, прикидаючись для когось іншого, що все гаразд, - йдеться в одному з текстів. - Тобі не потрібно розповідати нам про все... але як щодо того, щоб розповісти трохи?"

На папері можна побачити зображення котика, що згорнувся, і жінки, яка тримає парасольку: такі картинки, створені психологами, мають послабити в того, хто дивиться, почуття самотності.

Під час пандемії COVID 19 в Японії, де самогубства і так є давньою проблемою, відзначалося збільшення їхньої кількості. У 2020 році кількість школярів, які наклали на себе руки, досягла нового піку - 499 осіб.




Просмотров: 786
Другие новости