Компании

все компании

Ринки акцій країн АТР переважно зростають у четвер

24 листопада 2022 року, 13:30
Ринки акцій країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону переважно зростають на торгах у четвер, слідуючи динаміці американських індексів на закриття торгів у США.

Інвестори з оптимізмом поставилися до опублікованого протоколу листопадового засідання Федеральної резервної системи США. З документа зрозуміло, що переважна більшість керівників американського ЦБ підтримує думку про необхідність уповільнення темпів підйому базової процентної ставки незабаром.

Водночас негативним фактором для азійських фондових ринків виступає невизначеність щодо ступеня жорсткості антиковідних обмежень у Китаї у зв'язку з новим спалахом захворюваності на коронавірус у країні.

"Тиск на азіатські ринки чинить ситуація з COVID-19 у Китаї, де інвестори, схоже, уникають місцевих активів і товарів, оскільки в країні спостерігається майже рекордна кількість випадків захворюваності на коронавірус. Масштабні (антиковідні - ІФ) обмеження продовжуватимуть негативно позначатися на ставленні до ризику та стримувати макроекономічні показники", - вважає аналітик ActivTrades Андерсон Алвес.

Гонконгський індекс Hang Seng до 7:15 кск збільшився на 0,54%, тоді як шанхайський Shanghai Composite знизився на 0,1%.

Найбільш істотний підйом на Гонконгській фондовій біржі показують папери китайських девелоперських компаній: акції Country Garden Holdings Co. Ltd. дорожчають майже на 12%, Longfor Group Holdings Ltd. - на 9,3% і China Vanke Co. - на 4,5%. Трейдери позитивно сприйняли повідомлення китайських банків, серед яких Bank of China Ltd., Agricultural Bank of China Ltd. і Bank of Communications Co., про надання ними забудовникам нових кредитних ліній.

Тим часом котирування акцій виробника електроніки Xiaomi Corp. падають на 4%. Компанія в третьому кварталі несподівано отримала чистий збиток і скоротила виручку майже на 10% на тлі ослаблення попиту на смартфони у світі.

Значення японського Nikkei до 7:20 кск піднялося на 1,1%.

Серед компонентів індексу в лідерах зростання торгуються папери IT-компанії CyberAgent Inc. (+8,3%), логістичної Nippon Yusen K.K. (+6,1%) та енергетичної Tokyo Electric Power Co. Holdings Inc. Активно зростають також акції виробника напівпровідників Advantest Corp. (+4,5%), розробника онлайн-ігор NEXON Co. (+4%) і виробника обладнання для електроніки Tokyo Electron Ltd. (+3,7%).

Значення південнокорейського індексу Kospi до 7:25 кск зросло на 0,9%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. підвищилися на 0,7%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,6%.

Банк Кореї за підсумками засідання в четвер підняв ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів, до 3,25% річних, йдеться в повідомленні регулятора. У такий спосіб південнокорейський ЦБ сповільнив темпи посилення монетарної політики порівняно з жовтнем, коли ставку було піднято на 50 б.п.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 0,3%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto підвищилися на 1,6% і 1,4% відповідно.

теги: АТР, акція



Просмотров: 216
Другие новости