Компании

все компании

Акції Activision Blizzard різко подешевшали

24 листопада 2022 року, 15:53
Акції американського розробника відеоігор Activision Blizzard різко подешевшали під час додаткових торгів у Нью-Йорку в середу на повідомленнях ЗМІ про те, що Федеральна торгова комісія (FTC) може звернутися до суду з вимогою заблокувати купівлю компанії з боку Microsoft Corp.

Як пише видання Politico, керівництво регулятора з сумнівом ставиться до аргументів про те, що злиття не вплине на конкуренцію на ринку відеоігор. Водночас остаточного рішення про звернення до суду поки що не ухвалено, підкреслює видання.

Microsoft оголосила про плани купити Activision за $69 млрд у січні. Компанії очікують закриття угоди до середини 2023 року.

Microsoft виробляє ігрові приставки Xbox, і є побоювання, що найпопулярніші відеоігри Activision після угоди виходитимуть тільки на цій платформі. Це може нашкодити бізнесу Sony Group Corp., яка випускає консолі PlayStation.

Представник Microsoft сказав Politico, що компанія "готова відреагувати на побоювання регуляторів, включно з FTC, а також Sony - для того, щоб забезпечити закриття угоди".

Акції Activision Blizzard на додаткових торгах у середу втратили 3,9%, папери Microsoft додали в ціні 0,4%.

Activision Blizzard розробляє такі відомі серії ігор для приставок і комп'ютерів, як Call of Duty, Diablo і World of Warcraft, а також Candy Crush для мобільних пристроїв.

По материалам: Politico





Просмотров: 328
Другие новости