Компании

все компании

Саудівська Аравія може розмістити $5 млрд у Центробанку Туреччини

23 листопада 2022 року, 17:04
Саудівська Аравія розглядає можливість розміщення $5 млрд у Центробанку Туреччини, що підтримало б валютні резерви Анкари, виснажені інтервенціями для підтримки ліри, пише Financial Times.

Дві країни обговорюють таку можливість, повідомив газеті представник міністерства фінансів Саудівської Аравії. У турецькому Мінфіні виданню підтвердили факт переговорів із цього питання.

"Обговорення не завершилося, але перебуває на фінальній стадії", - заявив представник Мінфіну Туреччини.

За оцінками Goldman Sachs, Анкара була змушена витратити щонайменше $17,9 млрд на валютні інтервенції для підтримки ліри в період із березня до вересня поточного року, оскільки турецький ЦБ продовжував знижувати ключову ставку, попри посилення інфляції.

Угода між Ер-Ріядом і Анкарою означатиме потепління відносин двох країн, які різко погіршилися після вбивства опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в будівлі консульства Саудівської Аравії в Стамбулі в жовтні 2018 року, зазначає FT.

Останніми місяцями президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прагнув налагодити відносини з Ер-Ріядом, розраховуючи зміцнити торговельні зв'язки з країною і знайти нові джерела валютної виручки перед президентськими виборами, які відбудуться наступного року.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 446
Другие новости