Компании

все компании

Азіатські ринки акцій збільшуються слідом за підйомом фондових індексів США

23 листопада 2022 року, 11:08
Азіатські ринки акцій збільшуються слідом за підйомом фондових індексів США

Азіатські ринки акцій збільшуються під час торгів у середу слідом за підйомом американських фондових індексів днем раніше, водночас біржі Японії не працюють у зв'язку зі святковим днем у країні.

Винятком виступає ринок материкового Китаю, який демонструє слабку негативну динаміку через посилення занепокоєння трейдерів зростанням кількості заражень COVID-19 і запроваджених владою обмежувальних заходів, повідомляє Trading Economics. Так, влада Шанхая з 24 листопада посилює правила для людей, які приїжджають до міста.

Захворюваність на COVID-19 зростає по всій країні. У вівторок у Китаї виявили понад 28 тис. нових випадків зараження. У китайській столиці зафіксували понад 1,4 тис. нових випадків зараження коронавірусом за добу, що стало найбільшим показником для Пекіна за весь час від початку пандемії.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:01 кв опустився менш ніж на 0,1%.

Лідерами зниження виступають акції технологічних компаній і представників сфери охорони здоров'я, включаючи Essence Information Technology (-20%), Shijiazhuang Yilin (-6,9%), Guangdong Zhongshe (-9,9%).

Гонконгський індикатор Hang Seng до 7:01 кв збільшився на 0,4%.

Найсуттєвіший підйом на Гонконгській фондовій біржі показують папери інтернет-рітейлерів Alibaba (SPB: BABA) і JD.com, що подорожчали на 3% і 2,2% відповідно.

Також підвищується вартість Baidu Inc. (SPB: BIDU) - на 2,6%. Інтернет-гігант повідомив після закінчення сесії напередодні, що в третьому кварталі його чистий збиток різко знизився порівняно з аналогічним періодом минулого року, при цьому скоригований прибуток і виручка збільшилися.

Крім того, зростають котирування акцій нафтової CNOOC (+1,8%), девелопера Longfor Group (+1,7%), інтернет-компанії Tencent (SPB: 700) (+1,4%), страхової Ping An Insurance (+1,3%).

Значення південнокорейського індексу Kospi до 6:57 кв зросло на 0,4%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. підвищилися на 0,5%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 0,6%.

Зокрема подорожчали акції всіх чотирьох найбільших банків країни: Commonwealth Bank of Australia і Australia & New Zealand Banking Group - на 0,3%, Westpac Banking - на 0,2%, National Australia Bank - на 0,8%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto підвищилися на 0,9% і 0,1% відповідно.

Крім того, зросла вартість енергетичних компаній, зокрема Woodside Energy (+1,1%) і Beach Energy (+2,6%).




Просмотров: 388
Другие новости